Безпеки правила вивчай - здоров"я змалку зберігай.

У часи складних життєвих реалій важливою залишається проблема профілактичної роботи щодо формування навичок безпечної життєдіяльності. Виникає необхідність, починаючи з дошкільного віку, навчити дітей свідомо ставитися до свого здоров’я, питань особистої безпеки та безпеки навколишніх.

З 20.04 по 24.04 в Донецькому ДНЗ (ясла-садок) №2 пройшов Тиждень безпеки, головною метою якого було поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях.

Завдання дорослих — педагогів і батьків — не залякувати дітей, а, користуючись їхньою природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними.

Тому, педагоги закладу добирають такі форми і методи роботи, які дозволили б відчути дитині не лише цінність свого життя та здоров’я, а й свої можливості у зміцненні та збереженні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях.

Щоденно проводились спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, вікторини, сюжетно-рольові ігри, спортивні розваги, дослідницька та практична діяльність. Вихователі підготували рекомендації, поради батькам, проводили різні види просвітницької роботи з питань БЖД.

Фотозвіт дивитись в меню Фотоальбоми.
Кiлькiсть переглядiв: 580