Земля батьків - земля героїв.

До Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні по ДНЗ проведено тематичний тиждень «Земля батьків – земля героїв».

Під час занять вихованці поширили знання про вшанування пам’яті героїв (побудовані пам’ятники, іменами героїв названі вулиці та площі міста). Педагоги знайомили дітей з сумними та гіркими днями Великої Вітчизняної війни, доцільно використовували музичний репертуар воєнних часів та художнє слово про пам’ять та вічний уклін героям, які подарували нам мир.

Змістовно проведені комплексні заняття з патріотичного виховання у старших групах «Світлячок», «Сонечко» на тему: «Пам’ять вічно жива».

Під час занять педагоги виховували шанобливе ставлення до ветеранів війни, що відстояли свободу і незалежність рідного краю, а також розглянули медалі та ордени, якими нагороджені їх прадідусі за участь в боях.

Проведені цільові прогулянки-екскурсії до пам’ятника Невідомому солдату з покладанням квітів, вшануванням пам’яті героям хвилиною мовчання.

В кожній групі в куточках народознавства оформлено міні-виставки робіт дітей «9 Травня – День Перемоги». В своїх роботах - «Квіти героям», «Святковий салют» - діти відтворили свої почуття подяки за мир та спокій.

Проведення тематичного тижня сприяло вихованню в дітей дошкільного віку патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до воїнів-визволителів, пам’яті про героїчне минуле нашого народу.

Фотозвіт дивитись в меню Фотоальбоми.
Кiлькiсть переглядiв: 489