Вишиванка - віддзеркалення вкраїнської душі.

Вишиванка - символ України,

Віддзеркалення вкраїнської душі,

Де рясніють кетяги калини

Й мамина сльоза на полотні.

17 травня 2018 року Україна святкує всеукраїнське свято День вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

У цей день Донецький дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №2 замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

Вишиванка – це наша національна гордість, символ здоров’я та краси, оберіг щасливої долі та родової пам’яті, родинна реліквія, український оберіг який пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Як свідчить досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у народному одязізакодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

День вишиванки, традиційно відзначається у третій четвер травня. Він єднає українців незалежно від їхньої статі, соціального статусу, віросповідань чи політичних поглядів.

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Його мета - зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та вкрай важливе саме сьогодні, адже показує, що українці єдині, а отже, незборимі.

Кiлькiсть переглядiв: 501