«Телепередача «Школа ввічливості та доброти»» за спадщиною В.Сухомлинського.

Дитинство повинно бути школою доброти, сердечності, чуйності.

Тільки за цих умов в серці людини буде вся гама добрих почуттів.

В.О.Сухомлинський.

На виконання річного плану з питання "Розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку шляхом національно-патріотичного виховання за спадщиною В.Сухомлинського" 27 листопада відбувся відкритий показ заняття з морально етичного виховання в старшій групі «Оленка», підготовлений і проведений вихователем Гросул В.В. на тему «Телепередача «Школа ввічливості та доброти»» за спадщиною В.Сухомлинського.

На занятті діти в наявні отримали уявлення про родинні стосунки, дружню родину, залежність сімейного клімату в родині від ставлення її членів один до одного, до своїх обов’язків. Засобом використання різних прийомів, форм і методів роботи вихователь Гросул В.В. формувала у дітей морально-етичні уявлення про взаємини з дорослими, почуття обв’язку перед батьками, основи патріотичних почуттів, громадянської свідомості. Діти поширили свої знання про життя та творчість В.Сухомлинського, зміст його творів. Вихователь доречно використала різноманітні методи і прийоми, форми роботи з дітьми – вправи «Подаруємо посмішку один одному», "Що таке доброта», дидактичні ігри «Квітка ввічливості», «Упізнай казку», «Збери квітку» з використанням арт-буків. Діти володіють знаннями про творчість письменника, вміють давати правильну оцінку поведінці героїв оповідань, ввічливо спілкуються. Шляхом телепередачі «Школа ввічливості та доброти» діти показали свої вміння творчо відображати в ролі характери героїв, в етюді «Фея Доброти» - підвели підсумки що ж треба вкласти, щоб добро на планеті Земля примножувалось.

Літературна спадщина В. Сухомлинського є незаперечною універсальною скарбницею для використання у роботі з дітьми. Вона пронизана ідеєю гуманізму, людяності, доброчинності, любові. За допомогою його художнього слова можна доторкнутися до найтонших струн дитячої душі, зародити в ній любов до прекрасного.

Фотозвіт дивитись в меню Фотоальбоми.
Кiлькiсть переглядiв: 648